Bakåt och framåt

Det spelades fyra matcher igår, jag grottade ner mig i matchen Tranås-Skövde ordentligt i ett inlägg redan igår, men idag tänkte jag vi skulle gå igenom också övriga tre.

Piteå-Hudiksvall 3-6

Jag har sett rätt stora delar av matchen mellan Piteå och Hudiksvall och det var en match med väldigt skiftande karaktär. Det var Piteå som inledde bäst och hade också 1-0, men sedan tog Hudik över i slutet av den första och början av andra och med tre snabba mål så hade man ett bra grepp om matchen. Men Piteå lyckades sätta högre press på Hudiksvall i slutet av den andra, få längre anfall och också både reducera och kvittera. Men i den tredje perioden så tog Hudiksvall ett bastant grepp om matchen, man checkade hårt mot Piteå som fick stora problem med att få till vettiga uppspel och Hudik kunde vinna puck gång på gång och också gå ifrån till en 6-3-ledning som man sedan enkelt kunde bevaka. Det märktes rätt tydligt att det var två lag som trivdes betydligt bättre i anfallszonen än i försvarszonen, och denna gång var det Hudik som lyckades förlägga mest spel i zon offensiva zon. I och med segern gick Hudiksvall upp i serieledning.

Mörrum-Krif 0-5

Det var faktiskt inte Mikael Tisell som ledde Krifs styrkor, han tillträder först på måndag, men det verkade som att hans ande redan vilade över laget. För igår så höll laget sin första nolla för säsongen, då Emil Cederlund var omutlig under 60 minuter. Sedan hade han inte en jättesvettig afton direkt, utan det var Krif som förde spelet och vann väldigt rättvist. Det var i special teams som mycket avgjordes, för att efter 1-0 kommit på straff så gjorde 2-, 3- och 4-0 i spel med en man mer för gästerna. En skön seger för Krif givetvis, som tog sin andra trea på tre matcher utan Ivansson vid rodret. För Mörrums del så fortsätter raset, detta var sjunde nollpoängaren de senaste åtta matcherna, och som vanligt när det går kräftgång i ett lag så höjs nu röster att tränaren (Thomas Engman) bör avgå.

Visby-Wings 4-0

Också i denna match så avgjordes mycket i powerplay. För tre av fyra mål gjordes i spel med en eller två man mer. Det var annars en jämnare match än vad siffrorna antyder. Wings skapade också en del bra lägen, men Filip Lindblad agerade säkert mellan stolparna och kunde därmed hålla sin fjärde nolla, flest av alla hockeyettanmålvakter. Visby är därmed även i teorin klara för allettanb, medan Wings tappade sin fördel i allettankampen av att ha en match mindre spelad än de flesta andra som jagar runt strecket.

***

Vi kikar också lite snabbt på de två matcher som ska spelas idag:

Vännäs-Sundsvall

Vännäs har rasat ihop alldeles sedan deras tränare lämnade, så Sundsvall har här ett gyllene läge att ytterligare befästa sin allettanplats.

Nyköping-Huddinge

Trean Nyköping mot flopplaget Huddinge. Huddinge, som måste börja kämpa för sin heder, får ses som underdog mot ett formstarkt Nyköping som har viktiga poäng att plocka. De har bara tre poäng ner till missad alletta, så en seger här skulle vara välkommen.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar