Lagens interna poängligavinnare – södra

Det finns en hel del spets i samtliga lag, men det finns bara en som kan vara allra spetsigast och vinna den interna poängligan. Här siar jag vilka det blir i respektive lag!

Borås – Henrik Eriksson

Det finns en trio väldigt rutinerade spelare som kommer göra upp om interna poängligatiteln. Vadim Berdnikov gjorde flest poäng i tvåan, Anders Eriksson kom trea strax efter, men jag håller ändå Henrik Eriksson som den mest troliga vinnaren. Rightaren är en riktig målskytt som gjort det bra de senaste säsongerna i Boråströjan, även i ettan.

Halmstad – Robin Dahse

Förra säsongen var det Ludvig Levinsson som vann den interna poängligan under grundserien, men nu har han lämnat och har därmed också lämnat vägen vidöppen för att Robin Dahse ska lyckas bäst i poängprotokollet. 30-åringen har kraften och skillsen för att såra alla lag.

Kalmar – Adam Hirsch

Konkurrensen kommer vara stenhård, men av det jag sett av Kalmar så kommer Adam Hirsch bli hypergiftig i Kalmartröjan. Många menar säkert att han var en produkt av bröderna Thörnberg under sejuouren i Dalen, men Adam är på riktigt. Snabb, teknisk och med bra spelsinne och otroligt svårfångad för motståndarbackarna.

Karlskrona – Alexander Bergström

En no-brainer. Alexander har sprutat in poäng på betydligt högre nivå än ettan och det finns ingen anledning att tro att det ska gå sämre i Karlskrona.

Krif – Jesper Hultberg

Förra säsongen vann backen Joseph Berger den interna poängligan på låga 11 poäng i grundserien. Jag tror att nyförvärvet Jesper Hultberg kommer slå det med råge. Han har sett stor, stark och svårstoppad ut under träningsmatcherna.

Mörrum – Marcus Paulsson

Förra säsongen var det John Henrion som tog hem titeln, men jag tycker att det är Marcus Paulsson som sett hetast ut av det jag sett Mörrum denna säsong. Med nyskriven förlängning så visar han att han vill fortsatt vara en viktig del av Mörrum och brinner sålunda för klubben fortfarande, det borgar för fortsatt leverans.

Nybro – Juho Liuksiala

Juho har sett minst sagt stekhet ut under försäsongen och har spelat i en helt annan liga jämfört med omgivningen. Utvecklar en enorm fart och är supervass i avslutslägena. Nybro ska vara väldigt glada över att han inte lämnade för allsvenskan.

Troja – Joakim Hillding

Vann den interna poängligan för Troja i allsvenskan i stor stil och hade givetvis kunnat bli kvar i allsvenskan, också i ett topplag. Nu får Trojanerna istället njuta av hans skills i vinter: Fart, teknik, skottstyrka och spelsinne i ett.

Tyringe – Adam Ingvarsson

Frågar man Tyringesupportrarna så är det nyförvärvet Heikki Harju som ska avgå med segern, men jag tror att det i slutändan ändå kommer stå Adam Ingvarsson överst i poängprotokollet. Det spelskickliga och aviga nyförvärvet kommer betyda massor för Tyringe.

Vimmerby – Jakob Karlsson

Svåraste valet i samtliga söderklubbar, då det inte finns någon solklar kandidat. Adam Bäckstrand har sett bra ut under träningsmatcherna och kan få en nytändning i en ny klubb. Isac Andersson skulle också kunna vara tänkbar, han gjorde mycket poäng när han anslöt i slutet av förra säsongen. Men till slut väljer jag ändå trotjänaren Jakob Karlsson, han är en pålitlig poänggörare som alltid levererar.

Topp 3 i södra poängligan under grundserien

  1. Juho Liuksiala, Nybro
  2. Alexander Bergström, Karlskrona
  3. Joakim Hillding, Troja

Lämna ett svar