Så slutar östra ettan – fyran

Som fyra kan vi hitta ett lag som etablerat sig som ett topplag i den östra ettan de senaste säsongerna.

Tyresö Hanviken

Placeringar förra säsongen

2:a i grundserien
9:a i Allettan södra

Starka värvningar:

David Karlström, f från Almtuna
Chase Phelps, f från Visby/Roma
Daniel Nilsmats, f från Segeltorp

Tunga tapp

Oscar Walldén, mv till Huddinge
Dennis Nordström, f till slutar
Felix Liljegren, f till slutar

Talar för:

+ Tyresö Hanviken har haft en intressant utveckling de senaste säsongerna. + Bra bredd på alla lagdelar- + Allvenska förvärvet David Karlström blir intressant att följa.

Talar emot:

– Tappat sina tre viktigaste spelare från ifjol. Dennis Nordström, målvakten Oscar Walldén och poängkungen Felix Liljegren. – Ersättarna är inte lika namnkunniga. – Orutinerad målvaktssida.

Betyg på lagdelar

Målvakter ++
21-åringarna Viktor Lundahl och Lucas Rheyneclaudes ska göra upp om spaden i vinter. Viktor Lundahl visade ifjol att han håller bra nivå och den tidigare stortalangen Lucas Rheyneclaudes hade en mycket fin säsong i Nacka i division 2.

Backar ++++
Tyresö förfogar över en mycket kompetent backuppsättning som är näst intill intakt från fjolåret. Bland spetsen märks främst Ludvig Georgsson och Edvin Hammarlund samt den defensive trotjänaren Pelle Carlsson.

Forwards +++
På forwardssidan har man tappat den skickliga duon Dennis Nordström och Felix Liljegren. I deras ställe har man bland annat plockat in Chase Phelps från Visby, Daniel Nilsmats och Joel Thulin från Segeltorp. Man får dessutom behålla den rutinerade duon Matthias Sundberg och Christian Olsson. Även om forwardsuppsättningen är yngre och mer orutinerad så tror jag inte klassen har försämrats jättemycket.

Tränare +++
Rutinerade Anders Hultin tar över Tyresö Hanviken denna säsong. Hutin kommer närmast från Segeltorp men har varit tränare i bland annat AIK i många år, samt i Huddinge och Södertäljes juniorverksamheter.

Totalt 12+

Kommentar:

Tyresö kommer fortsatt vara ett lag att räkna med. Man har visserligen tappat sina tre bästa spelare men ersatt dem med intressanta yngre förmågor. Den enda osäkerheten jag hittar i Tyresös trupp är den något orutinerade målvaktssidan.

Tabellen som vi tippar den:

1.
2.
3.
4. Tyresö Hanviken
5. Strömsbro
6. Nyköping
7. Enköping
8. Wings
9. Vallentuna
10. Segeltorp

Lämna ett svar