Tranås tyngd fällde Kalmar och intressanta värvningar till Linden

Det var Kalmar som stod för farten och finessen, men det var Tranås som stod för fysiken och effektiviteten när de båda lagen idag möttes i en träningsmatch i Stiga arena. Och det var hemmalaget som till slut kunde stå som segrare med 6-2 efter en omväxlande match.

Matchbilden var egentligen identisk i alla tre perioder. Kalmar startade perioderna med en fartfylld och yster offensiv, men ju längre perioderna gick, desto mer tappade Kalmar i intensitet och Tranås kunde äta sig in i spelmässigt och till slut även ta över. Och medan Kalmar snurrade mycket på utsidan, så ägde Tranås insidan i såväl offensiv som defensiv zon, speciellt framför egen kasse agerade Kalmar alldeles för mjukt och passivt, och de flesta målen kom också sedan Tranåsspelare oattackerade kunde stå framför Stålberg och göra mål, trots att Kalmar var hemma med samtliga spelare. Nu ska man ha klart för sig att detta var Kalmars första träningsmatch, medan det var Tranås fjärde, så visst kan det vara en ”barnsjukdom” för smålänningarna, men det är absolut något de måste lägga stort fokus på under träningarna framöver.

Det var också första träningsmatchen i Tranåströjan för JD Dudek och Samuli Rahikainen, där Rahikainen fick lite mer uträttat, dock utan att glänsa. Dudek var tämligen anonym hela matchen. Nej bäst i Tranås var istället Pontus Eklöf, tremålsskytt, och Viktor Johnsson i kassen. Han svarade för en hel del svettiga räddningar när Kalmar låg på som värst. Då spelar det mindre roll att han inte bidrog i något i spelet med att hämta puck.

I Kalmar var det mer jämnt över prestationerna, men jag gillade det jag såg av Jesper Sellin. Han personifierar Kalmarspelet, med en härlig fart i allt han gör och en intensitet som kommer bli jobbig att möta. Men samtidigt så är han inte den mest fysiska spelaren, utan lever på sin fart, precis som Kalmar som lag inte lär dra på sig så många utvisningar i vinter på grund av tufft spel.

***

Till sist några ord också om Lindens värvningar av de finska tvillingarna Atte och Miro Mäkinen. Två spelare med meriter från såväl KHL som Liiga, något som Linden aldrig varit i närheten av att värva. De har en väldigt bra ekonomi, men har alltid varit väldigt ”ekonomiska”, då har ekonomiska utsvävningar av denna kaliber inte varit aktuella. Är detta ett tecken på en mer offensiv satsning? Miro gjorde ingen lyckad sejour i Tranås förra säsongen, men nu får han med sig brorsan och lär dessutom få obegränsat med speltid, det gör att jag tror att de båda kommer bli en kraft att räkna med i vinter. Lindens chanser att nå allettan ökade därmed väsentligt.

Lämna ett svar