Korta notat från Vimmerby-Skövde

Hockeysuget börjar komma på allvar, så denna gång fick matchen Vimmerby-Skövde agera törstsläckare. Här kommer några korta notat från matchen.

Matchbilden:

En rätt snäll match med få intensiva närkamper, men ändå en hel del utvisningar av mer eller mindre oklara orsaker. Vimmerby tog tidigt ledningen med 1-0 och skapade klart flest klara chanser i den första perioden, även om man kanske egentligen inte hade något jättegrepp om matchen. I den andra perioden steppar Skövde upp skridskoåkningen och sätter högre press på Vimmerby och det hade Vimmerby stundtals svårt att hantera, vilket gav många tappade puckar och flera farliga lägen för Skövde. Kvitteringen kommer och Skövde fortsätter checka högt, men det gav också Vimmerby chansen att spelvända, vilket gav Vimmerby deras bästa chanser, och även 3-1-målet. 2-1 gade dock kommit tidigare, efter en situation jag aldrig sett tidigare under en hockeymatch. En Skövdespelare skjuter en på isen liggande klubbstump efter en spelförande Vimmerbyspelare och det blir straff som Bäckstrand kan sätta. I den tredje perioden ser Vimmerby ut att kunna hålla undan, Skövde hade förtvivlat svårt att skapa något riktigt hett, men så åker Vimmerby på några utvisningar som Skövde först kan göra 3-2 på och sedan kvittera i slutminuten i spel 6 mot 4. I det efterföljande suddenspelet är det Vimmerby som håller i pucken i 1½ minut innan Anton Karlsson kan sätta matchvinnande 4-3.

Målvaktsmatchen:

Nog hade Vimmerbys Scott Hector kunnat rädda 1-1-målet, men å andra sidan gjorde han en magisk räddning av ett tillspillogivet mål i den andra perioden. Wallin fick dock fler svåra uppgifter och fixade det bra, så han tar ändå hem denna kamp.

Andra spelare:

Jag gillade det jag såg av Adam Bäckstrand. Stark på puck, bra rörlighet och snyggt straffmål. Även Anton Karlsson och Jakob Karlsson gjorde det bra. Bäst kanske dock Vimmerbybacken William Alftberg var. Rörlig, spelskicklig och en riktig härförare. I Skövde var det mer kollektivet som levererade, men ska jag lyfta fram någon så var det Emil Smedberg som agerade grovjobbare, lirare och målskytt i ett. Även Max Kardewall ska ha plus för sin insats.

Lämna ett svar