Korta noteringar från Nybro-KHK

Så har jag sett min första match för säsongen, och valet föll på mötet mellan Nybro och Karlskrona, två lag som lär vara att räkna med långt in på säsongen. Och ska man gå på mina intryck från denna match är det Karlskrona som ser allra mest spännande ut, trots att det var Nybro som gick segrande ur fighten med 6-5 efter sudden death. Men så är det också första försäsongsmatchen och det kan se helt annorlunda ut redan till serien drar igång.

För det var Karlskrona som hade de bästa linjerna och därmed också de bästa och längsta anfallen i matchen. Framför allt kedjan med stjärnvärvningarna Bergström-Nilsson-Cruseman broderade stundtals väldigt fint. Man låg också bakom fyra av Karlskronas fem mål i matchen. Kedjan såg ut att stortrivas tillsammans och snurrade friskt med Nybrospelarna, som inte alls såg så trygga ut i egen zon som de brukar göra. Inte ens Robin Johansson, som ju brukar vara tryggheten personifierad i Nybrokassen, agerade med pondus, utan tappade märkligt många puckar och skulle nog velat ha tillbaka i alla fall ett par-tre av puckarna som letade sig in. Samtidigt så utstrålade inte August Hedlund i KHK-kassen direkt matchvinnarlyster heller. Tre puckar släppta han vid första stolpen, puckar som han normalt ska ta i alla fall sex dagar i veckan.

I Nybro så var det istället Nikolai Skladnichenko som stack ut i positiv bemärkelse, framför allt i första perioden. Den kvicke och tekniske ryssen stod för en härlig individuell prestation fram till 1-1 och hade bud också på fler mål. Han mattades dock ju längre matchen led. I början av matchen tyckte jag mig också se ett mer offensivt tänk bland Nybrobackarna, som fyllde på i anfallen på ett sätt jag inte sett tidigare. Det blev dock mindre av det senare i matchen, men det var ändå de som låg bakom flera av målen. Viktor Bolin dundrade två skott en bra bit över/utanför i vanlig ordning men det ledde ändå till mål i slutändan.

Jag lyfter gärna fram en spelare till, KHK:s Hugo Pettersson. Fart, självförtroende med pucken och bra teknik gav ett mål och flera bra lägen.

Summa summarum en rätt typisk tidig träningsmatch, med en hel del tappade puckar och mer vilja än skönspel på många händer och fötter. Att Nybro var ordinarie medan KHK saknade fyra rätt tongivande spelare märktes inte, så känslan är att KHK har något riktigt bra på gång. Och Nybro lär bara bli bättre och bättre ju längre säsongen går och Tisell får nöta på sin ”äckligt disciplinerade defensiv”.

Lämna ett svar