Stora guiden inför kvartsfinalen Surahammar-Huddinge

Här är min maffiga genomgång av kvartsfinalerna. Statistiken från allettorna/vårettorna, analys av lagdelar och en förutsägelse av hur matchserien sluta

SURAHAMMAR – HUDDINGE

STATISTIKEN

Placering i allettan: 4 – 8
Gjorda mål snitt: 3,19 – 2,44
Insläppta mål snitt: 2,78 – 3,37

Räddningsprocent målvakter:
1. David Otter 92,10% (16 matcher) – 1. Albin Andersson 91,15% (19 matcher)
2. Markus Ekholm Rosén 91,38% (11 matcher) – 2. Sebastian Andersson 87,86% (11 matcher)

Bästa poänggörare:
1. Lukas Söderlund 17+10=27 – 1. Joakim Hälleström 9+9=18
2. Jakob Forslund 12+14=26 – 2. Björn Jonasson 4+14=18
3. Hampus Pettersson 6+20=26 – 3. Anton Kalte 8+8=16

Utvisningsminuter: 13,44 – 11,19
Powerplay: 16,25 – 16,25
Boxplay: 81,71 – 74,77

Tekningar: 50,60 – 50,46

MATCH-UPS

Målvaktsmatchen

Surahammar har haft en stabil och bra målvaktssida där såväl David Otter som Markus Ekholm Rosén har gjort det riktigt bra och bidragit till Surahammars enorma framsteg under säsongen. I Huddinge så är det Albin Andersson som varit bäst, medan Sebastian Andersson haft det svårare när han fått chansen. Totalt sett så ser det ändå lite starkare ut för Surahammar.

Vinnare: Surahammar

Backmatchen

David Lidström betyder mycket för Surahammars backsida med sin allsvenska rutin, och även Christoffer udd är en bra back. I Huddinge drar Kim Lennhammer och Alexis Binner ett tungt lass. Under allettorna är det dock Surahammars backsida som varit den starkare, med ett halvt mål mindre insläppt i snitt.

Vinnare: Knapp seger till Surahammar

Forwardsmatchen

Medan Surahammar litar mycket på kedjan med Lukas Söderlund, Jakob Forslund och Hampus Pettersson (som formligen sprutat in poäng), har Huddinge en bredare spets med massor med rutin. Spelare som Björn Jonasson, Joakim Hälleström, Rasmus Dahlberg, Anton Kalte och så vidare och så vidare.

Vinnare: Huddinge

Tränarmatchen

Visst gjorde Surahammar en stark silly där de fick in lite spets, men det är inte bara att tro att det sedan går av sig självt att gå från ett loosergäng till ett succélag. Där har nye tränaren Thomas Maikkula gjort ett jättejobb när han fått laget att tro på sig själva och leverera match efter match. Där har Huddinges tränare Peter Nylander en del att lära.

Vinnare: Surahammar

Så slutar matchserien

Jag ger Surahammar segern i tre av fyra lagdelar ändå så tror jag att det blir en Huddingeseger till slut. Lite motsägelsefullt absolut, och jag unnar verkligen Surahammar framgång, men det är ett väldigt orutinerat slutspelslag. Tittar man på antalet slutspelsmatcher Surahammar har i laget så finns det säkert 10 spelare i Huddinge som sitter på samma rutin ensamma. Och det blir ett annat spel i slutspelet, ett spel där ofta rutinerade spelare kliver fram och har avgörande roller. Just därför så tror jaga tt Surahammars otroligt roliga framgångsresa tyvärr tar slut i kvartsfinalen.

2-0 i matcher till Huddinge

Lämna ett svar