Trender hos lagen i allettan södra

Att läsa av en tabell och se att Nybro leder allettan södra kan vem som helst göra, men är de verkligen det formstarkaste laget? I detta inlägg tänkte jag försöka reda ut hur formkurvan ser ut för lagen i den södra allettan.

1. Nybro 21 poäng 28-11 i målskillnad

Form:

Efter en strålande inledning med sex raka segrar så har det kommit en naturligt reaktion. Laget segrade kanske lite ihjäl sig och glömde bort att det är det hårda jobbet som ger resultat. För sedan dess så har man två förluster mot Hanviken och Karlskrona och bara en seger, mot bottenlaget Skövde. Den matchen var inte heller den överkörning som ett Nybro i toppform förmodligen mäktat med, nu vann man med 0-3, sista målet i öppen kasse. Senast mot KHK så vittnas det om att man inte alls kom till sin rätt och att KHK vann tämligen komfortabelt. Nybro behöver steppa upp igen för att ta förstaplatsen jag siat om att de ska ha!

2. Väsby 19 poäng 27-20 i målskillnad

Form:

Efter två raka förluster mot Nybro och Mariestad så har Väsby nu fyra raka trepoängare och laget är en trepoängare i hängmatchen mot Huddinge från att kunna gå om Nybro. Vem kunde se det efter den tveksamma grundserien? Visst fanns potential i laget, men på slutet har man verkligen fått allt att klaffa och man är seriens just nu formstarkaste lag.

3. Karlskrona 18 poäng 37-25 i målskillnad

Form:

Karlskrona är ett riktigt starkt hemmalag och vann senast hemma mot serieledande Nybro med klara siffror. Det visar på en stark form. Men bortaformen är mer tveksam, för i matchen innan så förlorade man lika klart mot Dalen på deras hemmaplan, och man förlorade också borta mot Huddinge för fyra omgångar sedan. Men jag tror att de kan få massor med självförtroende av segern mot Nybro och att formen därmed är god. Framför allt så är man lagets målgladaste lag, det är bara defensivt det finns lite att jobba på.

4. Dalen 16 poäng 31-30 i målskillnad

Form:

Dalen har överraskat positivt, men jag har sett ett par matcher med dom på slutet och de har börjat hitta tillbaka till förra säsongens framgångsrika spel då de kom tvåa i allettan södra. Man spelar rätt fysiskt, har snabba omställningar och en Jesper Thörnberg som dominerar på nivån. Tio poäng på de fem senaste är bra.

5. Mariestad 15 poäng 26-20 i målskillnad

Form:

Efter en mycket tveksam inledning med ett riktigt bottennapp mot Nybro så har Mariestad verkligen fått ordning på spelet. Laget har nu fyra raka segrar och tre raka trepoängare, senast i derbyt mot Skövde. Framför allt är det försvarsspelet som vässats, men också offensivt ser det vassare ut.

6. Tyresö/Hanviken 11 poäng 24-30 i målskillnad

Form:

Seger mot Dalen senast och seger mot Nybro för tre omgångar sedan är riktigt starkt. Att de sedan inte rådde på formstarka Mariestad i omgången innan Dalen kanske inte är så konstigt, men de har absolut en fin form och kan rå på alla lag.

7. Kalmar 10 poäng 31-29 i målskillnad

Form:

Visst vann man senast mot Vimmerby, men innan dess hade man fyra raka förluster och väldigt svag form. Samtidigt så ska man komma ihåg att på dessa fyra matcher så mötte de serieettan och serietvåan, samt formstarka Mariestad*2. Kanske det vänder nu när man fått vinna igen?

8. Huddinge 10 poäng 19-28 i målskillnad

Form:

Huddinge har två bra segrar mot Vimmerby och Karlskrona de senaste tre matcherna, men innan dess förlorade man mot både Dalen och Skövde.

9. Vimmerby 6 poäng 18-30 i målskillnad

Form:

Fyra raka förluster och näst sist, det trodde man inte att man skulle se efter en i långa stunder imponerande grundserie av Vimmerby. Men laget verkar ha tappat självförtroende helt och har både problem framåt och bakåt. Viktig match idag mot bottenkollegan Skövde.

10. Skövde 6 poäng 14-32 i målskillnad

Form:

Även Skövdes form är usel med fyra förluster de fem senaste matcherna. Man famlar efter struktur både offensivt och defensivt. Nu är man i alla fall så gott som skadefria, räcker det för att få till ett lyft i bottenmöte med Vimmerby?

Lämna ett svar