Dagens intressantaste matcher

Idag spelas det 14 matcher i hockeyettan, alla naturligtvis intressanta på sitt sätt. Men dessa matcher kommer jag hålla ett extra öga på nu också med ett tipsförslag för er som vill tjäna en slant på oddset:

Boden-Teg Tips: 1

Ett toppmöte i den norra ettan där Boden kommer från en rejäl överkörning av Örnsköldsvik med 10-1 medan Teg lite överraskande förlorade senast mot Kiruna IF med 3-2 efter sudden. Det var deras första förlust för säsongen. Teg drog det längsta strået i lagens möte förra helgen, men nu tror jag Boden, som snittar över fem mål per match framåt per match, ändå är favoriter.

Borlänge-Mariestad Tips: X

De två stora favoriterna inför säsongen har startat säsongen lite olika. Medan Mariestad har fem raka segrar har Borlänges väg varit lite krokigare med tre vinster och två förluster. Senaste matchen mot Grums innebar dock en liten islossning för Borlänge då man vann med 6-1 sedan Markus Persson stått för hela fyra mål. Förra säsongen vann Bois båda lagens möten (4-2 och 3-0) men denna gång tror jag på en jämnare match, då Bois trots sin fina säsongsinledning ändå har rätt många nya och därmed är rätt oprövat i riktiga toppmatcher medan Borlänge har mängder med rutin. Boisseger efter sudden eller straffar.

Skövde-Lindlöven Tips: 1

Lindlöven har ett på papperet riktigt bra lag men har startat serien överraskande svagt och har nu två poäng upp till femteplatsen. Därför börjar det bli dags att plocka lite poäng och det vill man säkert göra redan i eftermiddag. Skövde är dock inget enkelt lag att besegra, man har fyra raka segrar efter den inledande förlusten och jag tror att man fortsätter på inslagen väg.

Enköping-Visby Tips: 1

Enköping är obesegrade så här långt och har fyra raka segrar. Visby har också fyra segrar, men också en förlust mot Wings. Nu möts man i ett riktigt topppmöte då de innehar andra- respektive tredjeplatsen. Visby är dock framför allt starka på hemmaplan och nu när det är Enköping som har hemmaplan så tror jag det innebär att de tar hem segern och därmed fortsätter vara ett av endast två ettanlag som inte har något poängtapp.

Hudiksvall-Nyköping Tips: 1

Två av de stora överraskningarna så här långt i den östra ettan. Den stora seriefavoriten Hudiksvall i negativ bemärkelse, endast två segrar på fem matcher kan inte vara godkänt för ett la av Hudiksvalls kaliber och man ligger i dagsläget alltså till och med utanför allettanplats. Bottentippade Nyköping i positivt bemärkelse då man har fyra segrar på fem matcher så här långt och med en finfin fjärdeplats. Någon gång måste det dock lossna för Hudiksvall, så jag jinxar dom än en gång (varsågod Nyköping) och tippar dom som segrare.

Hanhals-Vimmerby Tips: 2

Om någon sagt till mig inför seriestart att Hanhals skulle ha två poäng mer än Vimmerby efter fem spelade matcher så hade jag trott att dom skämtade. Speciellt som Hanhals mött de tre största favoriterna redan (Troja, KHK och Nybro), vilket visserligen Vimmerby också gjort, men med betydligt sämre resultat. Vimmerby har alltså endast två segrar och tre förluster (vinsterna kom mot Tyringe och Tranås) och har framför allt haft problem med målskyttet. Jag kör dock samma jinx mot dom som jag gjorde för Hudik och tror att de äntligen får det att lossna. Det behöver smålänningarna för att avståndet uppåt till allettanplatserna inte ska bli långt.

Lämna ett svar