Skyttekonungen återkomst

Förra säsongen vann han hockeyettans målliga med 13 mål, säsongen innan med 11. Att beteckna Markus Persson för hela ettans skyttekung är därför näst intill en underdrift. Men under inledningen av denna säsong så missade han de tre första matcherna på grund av förkylningssymptom, och när han förra omgången klev av mållös i sin seriepremiär så var det kanske några som började ana att det kanske var någon annans tur i år? Men idag så klev ”Pajen” fram och visade att han inte tänker ge upp sin konungatitel utan strid. Med mäktiga fyra mål i 6-1-segern mot Grums så visade han att ghan inte tänker slå av på någon måltakt. Visserligen ligger han två mål efter Christian Blomqvists 6 gjorda mål, men då har han å andra sidan spelat fem matcher mot ”Pajens” två….

Matchen då? Ja Grums stod i alla fall inledningsvis upp bra, men så klev Markus Persson in i handlingarna och gjorde 1-0 ur ingenting och ett individuellt misstag i slutet av första gav 2-0 och sedan rann det iväg.

***

Skövde var stundtals långt nertryckta i egen zon, men ett ineffektivt Forshaga i kombination med en vass insats av Robin Wallin gjorde att Skövde kunde vinna med 2-3 på bortaplan efter ett mål i slutminuterna. Nu börjar det se tufft ut för tippade Forshaga. Skövde å andra sidan ser ut att ta en allettanplats utan större besvär.

***

I den östra ettans hetaste möte så hade jag fel, det är bara att erkänna. Wings vann nämligen inte alls, utan istället var det Nyköping som kunde vända ett 0-1-underläge till seger med 2-1. Nu är de helt plötsligt med i allettankampen på allvar!

***

Matcherna i den södra ettan blev precis så jämna som jag förutspådde. En match gick till straffar, en till sudden och de sista tre blev uddamålssegrar. Tranås var laget som förlorade efter straffar, och det innebär att man får allt längre upp till den förväntade allettanplatsen. Man har inte alls det samspelta och fartfyllda spel som man visade upp förra säsongen. Visserligen hade man en trög start också förra säsongen, men denna säsong är det tuffare konkurrens och det är inte helt enkelt att börja få till några längre vinstrader.  

***

Två lag som dock lyckats med det är Nybro och Troja. De vann ikväll var sin 1-2-seger och har nu ryckt åt sig en liten ledning i toppen.

***

Krif vann det prestigefyllda Blekingederbyt, och visst var det lite vackert ändå att det var Andreas ”Notan” Nordfeldt som fick sätta det avgörande målet i sudden? ”Notan” är ju en av blott två spelare som var med i Krif senaste det begav sig, och hade fyrdubbel revansch att utkräva. Karlskrona vann ju alla de fyra sista mötena lagen emellan säsongen de gick upp i allsvenskan. I och med segern så innehar Krif dessutom just nu en allettanplats.

***

Slutligen så visade Borås att man inte tänker nöja sig med en sistaplats. I bottenmötet med Tyringe så vann man med 2-3 där spetsvärvningen Anders Eriksson kom at bli tungan på vågen.

Lämna ett svar