Västra ettan dream team spelvecka 1

Vi tänkte att vi varje måndag (om intresse finns) skulle utse veckans dream team i den västra ettan. Sex spelare (målvakt, två backar, en center och två forwards) som visat upp det där lilla extra veckan som gått. Denna vecka blir det ju lite över en vecka då vi spelat 1½, men desto mer ärofyllt att ta plats i veckans dream team alltså! Denna vecka tycker vi följande spelare är de mest framstående.

Målvakt

Jonas Eneroth, Köping (1)

Köping är den västra ettans stora överraskningslag så här långt med två vinster, bland annat mot Borlänge, och två förluster efter stenhårda fighter. Nyckeln till framgångarna har varit ett tryggt försvarsspel med Jonas Eneroth som stark sista utpost. Bakom räddningsprocenten på 94,79 ligger inte bara en hög lägstanivå utan också en hel radda fina räddningar.

Backar

Jakob Stridsberg, Dalen (1)

Den från allsvenskan värvade Jakob Stridsberg skrev på sent men har kommit att bli en ack så viktig förstärkning hos Norrahammarlaget. Med bra spelsinne och skridskoåkning tillför han både offensivt och defensivt. Han står på fem gjorda poäng och har ännu inte varit inne på ett enda mål bakåt och ståtar sålunda med 6-0 i plus/minus, det imponerar!

Tobias Björklund, Mariestad (1)

Tobias Björklund har alltid levererat poäng, men poängsnittet på 1½ så här långt är väldigt bra också för att vara med hans mått mätt och han leder backarnas poängliga i den västra ettan. Men hela hans spel verkar ha mognat till denna säsong, numer är han inte bara ett stort offensivt hot med sin fina blick, skott och teknik, nu spelar han dessutom ett väldigt bra försvarsspel. 6-2 i plus/minus och då kan han verkligen inte lastas för minusmålen. Fått mycket istid i Bois och det med rätta.

Center

Jonathan Ström, Skövde (1)

Skövdes antagligen viktigaste spelare så här långt. En spelare som leder laget på isen med sitt slit och sin oömma spelstil. Vinner mycket viktiga tekningar, vinner mycket strider framför kassarna och är en sådan där nyttig spelare som kan användas i alla spelformer. Kanske inte den som gör flest poäng, men en lagspelare som bidrar med så mycket annat.

Yttrar

Viktor Wänghult, Kumla (1)

Han kom tillbaka som en väntad poäng- och målkung och visst har han levererat, i alla fall poäng. Nio assists står han på så här långt i serien och med det så leder han hela västra ettans poängliga. Att det ännu inte blivit något mål är märkligt, han har dominerat isen i stort sett varje byte han varit inne och med sin tyngd och skridskoåkning skapar han mängder av målchanser.

Elias Jakobs, Malung (1)

Malung är en oväntad frisk fläkt i den västra ettan, och den största orsaken till det är Elias Jakobs. Den egna produkten är välväxt och utrustad med bra räckvidd och spelsinne. Malung snittar 4½ mål per match och många av dom målen ligger Elias bakom med sina 4 mål och två assists.Det är starka papper i den ganska beige omgivning.    

Lämna ett svar