Serietips östra ettan: 4:an

Vallentuna rustar ordentligt inför årets säsong och kommer vara ett av lagen som tar sig till Allettan, det är det inget snack om. Bara en rejäl kollaps och att alla underpresterar kan göra att laget bommar allettan.
Förra säsongen tog sig Vallentuna till Allettan som sista lag från den östra serien och snodde platsen framför Wings. I allettan tog det dock tvärstopp. Laget tog nio poäng på de 18 matcherna och slutade sist. Till den här säsongen satsar man rejält och har värvat flera högkaratiga Hockeyettan-spelare.

Nyförvärv:

Niclas Lehmann, fw (från Huddinge)

Stefan Söder, fw (från EC Bregenzerwald)

Gustav Ahnelöv, b (från Huddinge)

Karl Holmqvist, b (från Köping)

Andrej Vasiljevic, mv (från Wings)

Victor Andersson, fw (från Huddinge)

Marcus Af Burén, b (från Karlskrona J20)

Alex Ek, fw (från Nybro)

Daniel Rosengren, mv (Almtuna)

Spelarförluster:

Rasmus Rosenqvist, fw (Hanhals)

Gustav Jansson, fw (Vimmerby)

Linus Gidbark, mv (Göta/Traneberg)

Nicklas Lindholm Schmitt, fw (klubb ej klar)

Nicklas Sjölund, b (Segeltorp)

Johannes Sandberg, fw (Tyresö/Hanviken)

Målvakter: ***

Alexander Jirhage

Andrej Vasiljevic (ny från Wings)

Daniel Rosengren (ny från Almtuna)

Tre målvakter som kommer slåss om förstaspaden, Jirhage är riktigt bra i sina bästa stunder men har haft en tendens att blanda toppinsatser med rent dåliga insatser. Vasiljevic är en stabil målvakt och hade även bra statistik förra säsongen i Wings.
Under torsdagskvällen presenterades även Daniel Rosengren som den tredje målvakten i truppen och helt plötsligt så finns det en målvakt för mycket i truppen. Frågan är bara vem som kommer få mest förtroende och om någon blir utlånad för att få speltid i någon annan klubb.

Backar: ***

Marcus Af Burén (ny från Karlskrona J20)

Gustav Ahnelöv (ny från Huddinge)

Isak Andersson

Tobias Ericsson

Karl Holmqvist (ny från Köping)

Niclas Ivarsson

Erik Persson

Endast sju backar känns som minst en för lite, risken för skador kommer vara överhängande och för Vallentunas del får man hoppas att de slipper några allvarliga skavanker på backsidan. Ahnelöv och Ericsson är två backar som borde spela högre upp och kommer leda laget i defensiven i vinter.

Forwards: *****

Marcus Abrahamsson

Marcus Andersson

Victor Andersson (ny från Huddinge)

Alex Ek (ny från Nybro)

Oscar Jahnstedt

Niclas Lehmann (ny från Huddinge)

Jacob Lundin

Andreas Paulsson

Lukas Paulsson

Erik Stenbacka

Wilhelm Stoor

Stefan Söder (ny från EC Bregenzerwald)

Oskar Söderberg

Viktor Trojmar

Det är svårt att inte bländas av all stjärnglans Vallentuna lyft in i sin forwardsbesättning. Poängspelarna avlöser varandra och Vallentuna kommer producera en väldans massa mål kommande säsong. Spelare som Stefan Söder, Victor Andersson och Niclas Lehmann har alla varit med ett tag och vet vad som gäller. Att de dessutom landade Alex Ek från Nybro är en rejäl fjäder i hatten. Vallentuna kommer utan tvivel gå till Allettan.

Tränare:

Mikael Österblom (ny från Huddinge)

Magnus Kullerback

Österblom tog Segeltorp till Playoff 2 under lagets debutsäsong i ligan för att sedan avsluta den i Arboga där han tog över efter sparkade Jonas Dufåker. Han lyckades dock inte hålla kvar Arboga i ettan utan laget åkte ned till tvåan. Därefter hamnade han i Huddinge och nu är han i hårdsatsande Vallentuna för att försöka nå succé. Spännande att se om han lyckas, förutsättningarna bland materialet i varje fall. 

Totalt Vallentuna: 13*

Det kommer att bli jämnt uppe i toppen och Vallentuna kommer definitivt vara ett av lagen som tillhör topp fem när serien avslutas i mitten av december månad. Anfallsmässigt ser det riktigt vasst ut, frågan är bara om backsidan och målvaktssidan kan hålla rent från påhälsning.

Tränarintervju Mikael Österblom:

Hur ser du på er silly season?

Silly season tycker jag har varit bra. Vi har behållit kärnan från förra året och detta var något jag och klubben tyckte var jätteviktigt.

Sen har vi fyllt på med några spetsspelare och några unga utvecklingsbara spelare.

Vilka spelare kommer leda ert lag den kommande säsongen?

Hoppas alla vill vara med och bidraga. Men om jag måste nämna några namn så har Tobias Eriksson vart ännu bättre än vad jag trodde. Framför allt runt omkring, hur han försöker hjälpa dom yngre och alltid är positiv och ger 100% man märker att han har spelat på en hög nivå länge.

Sen har Markus Andersson som kapten lett VBK i många år och jag hoppas han fortsätter med det denna säsong.

Sen vill jag självklart att Niclas Lehmann, Stefan Söder och Victor Andersson ska komma till jobbet varje dag och göra ett hårt jobb. Då kommer dom vara ledande spelare. 

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Tycker alla spelarna har tagit åt sig hur jag och Magnus (Kullerback, reds, anm) vill att Vallentuna ska spela denna säsong.

Känns som hela gruppen tycker att vi har något spännande på gång.

Kan vi fortsätta hålla en hög nivå hela säsongen på träningar och match så kommer det bli en bra säsong.

Vilka lag går till Allettan från er serie?

Tycker denna fråga är svår.

Känns som många lag kommer bli bättre till denna säsong.

Framför allt Strömsbro och Enköping ser starkare ut.

Sen kommer alltid Hudiksvall, Huddinge och Visby att vara bra och med där uppe.

Tror det är dessa 5 lag och Vallentuna som kommer göra upp om Allettan-platserna.

Lämna ett svar