Guldkornen norras free agent-lista

Den norra ettan har väldigt många spelare som ännu inte gjort klart, och precis som i de andra serierna finns det spelare som sticker ut i positiv bemärkelse. Här kommer mina favoriter!

Målvakt

Joel Vännström, Piteå

Joel har tillbringat hela sin seniortid i Piteå, men blev under säsongen utkonkurrerad av Johan Vestermark och fick inte förlängt. Men Joel är en riktigt bra målvakt som både spelat i U16 som U17-landslaget och som säsongen 17/18 också fick chansen att bli utlånad till KHK och SHL där han dock inte fick någon istid. Lever mycket på sin spelförståelse.

Backar

Sebastian Kauppila, Boden

När Boden lyckades knyta till sig Sebastian Kauppila från Vimmerby så gjorde man ett riktigt klipp, för finländaren med den fina skridskoåkningen och snabba förstapasset är en defensiv klippa. Har trots sina blott 25 år bra med rutin från allsvenskan och dess finska motsvarighet Mestis. Lär inte sakna allsvenska anbud, det kanske är därför signaturen dröjer?  

Petter Runesson, Östersund

Östersund släppte in särklassigt minst mål säsongen som gick och Petter Runesson var från sin backplats med och bidrog till det, även om han främst är en offensiv back med bland annat ett riktigt tungt skott. Varje seniorsäsong har den lilla (175 cm) rightaren snittat över en halv poäng per match, det är det inte många backar som kan! Har också en förmåga att leverera när det drar ihop sig vilket också är en väldigt god egenskap som många klubbar söker.

Center

Magnus Isaksson, Piteå

Given som center i denna uppställning. Kanske ettans bästa center med massor med rutin. Har gjort en hel SHL-säsong och över 200 allsvenska matcher med bra poängsnitt. I hockeyettan har han gjort 283 och snittar 1,3 poäng per match, imponerande! Och trots att han kommit upp lite i åren (33) så håller han hög klass fortfarande, under innevarande säsong så fick han chansen att visa det under 5 matcher med Skellefteå. Magiskt spelsinne!

Yttrar

Joakim Högberg, Piteå

Han var väldigt mycket skadad säsongen som gick, men Isakssons radarpartner Joakim Högberg är ändå för bra för att inte ha med på denna lista. Den perfekt partnern till Isakssons passningsegenskaper då Högberg är en riktigt bra målskytt. Dessutom en bra skridskoåkare som gillar att utmana, och spelsinnet är inte fy skam det heller. Gjort två hela säsonger i allsvenskan med 21 respektive 20 poäng på kontot, det visar på¨vilken klass han håller.

Linus Wernerson Libäck, Östersund

De enda forwards som egentligen levererade offensivt säsongen som gick för impotenta Östersund säsongen som gick var bröderna Pontus och Linus Wernerson Libäck. Men då den ena platsen redan var tagen så blir det min favorit Linus som får ta den enda återstående platsen av tvillingarna. Båda är små, snabba och med bra spelförståelse, och dom spelar med härlig energi. Kommer lämna ett stort hål i Östersund efter sig.

Lämna ett svar