Guldkornen i södras free agent-lista

I den södra ettan finns det en hel del kvar som ännu inte skrivit kontrakt, också spelare av hög klass. En del kanske kommer lägga av, andra flyttar kanske utomlands, men några kommer säkert stanna kvar och förgylla hockeyettan. Dessa skulle jag rekommendera hockeyettanklubbar att hugga på i första hand.

Målvakt

Anton Svensson, Troja

Någon som vill ha en rutinerad målvakt med såväl hög lägsta- som lägstanivå? En stabil och reaktionssnabb målvakt med rutin från spel i ett topplag? Då är Anton Svensson er man! Har delat målvaktsspade med Viktor Ragnewall i Troja i två säsonger och gjort det bra, och hade inte Troja tvingats skära ner på spelarbudgeten hade han säkert fått stanna.

Backar

Jonatan Nielsen, Troja

Ryktas till Danmark men är det någon hockeyettanklubb som lyckas övertyga honom att komma till dom så har man gjort en riktigt bra värvning. En back som egentligen är för bra för ettan, det visade han när han presterade 24 poäng med Troja i allsvenskan. I ettan har han fem raka säsonger med 25 poäng eller fler, det är starkt! Framför allt starkt offensivt, men inte oäven defensivt.  Bra skridskoåkare och läser spelet bra.

Carl Ernstig, Troja

Letar man en mer defensiv back så är Carl Ernstig rätt val. Stor och stark men ändå rörlig samtidigt som han läser spelet bra. Inte den som fyller på så mycket i offensiven, men bra i man mot man-spelet och stark framför egen kasse. Har rutin från såväl SHL, allsvenska som kvalseriespel. Bäst plus/minus av samtliga spelare i Troja säsongen som gick vittnar om hans kvaliteter.

Center

Anders Skoog, Tranås

Det är många Trojaspelare i denna uppställning men en Tranåsare tar också plats. Anders Skoog har varit en viktig spelare för tranorna flera säsonger nu och det vore synd om han nu lägger av, endast 28 år gammal. För hans offensiva skills är riktigt bra, med god teknik och en förmåga att se passningar som få andra ser.

Yttrar

Sebastian Magnusson, Krif

Också en Krifare tar plats i uppställningen över bästa spelare utan kontrakt. Sebastian Magnusson måste vara en av de jobbigaste spelarna som finns att möta för motståndarbackarna med sin tyngd och räckvidd och sin vilja att hela tiden ta plats framför motståndarmålet.  Nyckeln till Krifs fina powerplaystatistik då han är i stort sett omöjlig att få undan från skymningslinjen för målvakten. Men inte bara stor och stark, han har också ett bra spelsinne och är förhållandevis rörlig med hänsyn tagen för storlek.

Mattias Åkesson, Troja

Det blir också en fjärde Trojaspelare på listan och detta är den stora trotjänaren i klubben med Hästen i klubbmärket. 31-åringen har varit klubben trogen i alla år men nu verkar den 12-åriga eran ta slut. I Mattias tappar laget en stabil poänggörare och målskytt, också under åren i allsvenskan har Åkesson levererat. Både lirare och hårt jobbande i ett. Ett stort tapp för Troja.

Lämna ett svar