Västra ettans fem bästa värvningar

Vi på KM-hockey tänkte varje vecka lista de fem bästa värvningarna som skett i den västra ettan. Då detta är den första listan väljer vi bland alla värvningar som skett hittills. Borlänge har fått in två på listan, de båda Värmlandslagen var sin medan Lindlöven har med en på denna den första listan. Det vi kan konstatera är att det är en hel del vass nyförvärv som borgar för en spännande serie när hockeyn förhoppningsvis drar igång i höst.  


1. Viktor Lennartsson, fw (Till Forshaga från Nybro)

Forshaga gjorde en riktig prestigevärvning när man lite överraskande lyckades knyta till sig Nybros skyttekung. Viktor är en riktigt vass målskytt, som alltid levererar. Bra på skridskorna, duktig på att utmana hela tiden och utrustad med ett bra skott. Dessutom rightare. Har tidigare år kanske varit lite bekväm i hemjobbet men visade under tiden i Nybro att han vässat också den detaljen. Att han ville tillbaka till Värmland är Forshagas lycka, med honom så har Forshaga inte bara Kandergård att luta sig emot som målskytt. En värvning som vässar laget till att bli en allvarlig allettanutmanare.

2. Emil Lind, fw (Till Borlänge från Södertälje)

En från början offensiv rightcenter som senaste säsongen fick en mer defensiv och hårt arbetande roll i allsvenska Södertälje. Borlänge hoppas dock kunna utnyttja den offensiva potentialen mer och med honom i laget så hoppas man kunna få till åtminstone två starka offensiva enheter. Tidigare kanske man var lite väl beroende av firma ”Pajen” Persson och Elfsberg.

3. Johan Mörnsjö, fw (Till Grums från Nyköping)

Den vindsnabbe lille yttern var skadad under nästan halva grundserien förra säsongen, men som han kom tillbaka! På sina 30 matcher under grund- och vårserie stod han för hela 16 mål och 28 assists, och följde sedan upp det i playoff med 1 mål och 3 asissts på 3 matcher. Kommer passa perfekt in i Grums defensiva kontringsspel, ingen slår Mörnsjö på rören. Motståndarbackarna är härmed varnade.

4.Dennis Finn Olsson, fw (Till Borlänge från Kristianstad)

Ansågs som en stor talang och gjorde landskamper så högt upp som i U18-landslaget. Valde att skriva på för allsvenska Kristianstad inför föregående säsong, men där fick han inte så mycket istid utan lånades ut till Mörrum där han noterade för fina 19 poäng på sina 29 matcher. 19-åringen är utrustad med både ett bra skott och bra skridskoåkning och kommer att bli intressant att se nu när han vänder åter till Dalarna. Radarpartner till Lind?

5. Anton Toolanen, fw (Till Lindlöven från Boden)

Anton har 25 matcher i SHL med Luleå men har också spelat både i U19-landslaget och provat på spel i allsvenska Björklöven. Det är med andra ord en meriterad spelare Lindlöven lyckats knyta till sig. De senaste tre säsongerna har han dock tillbringat i Boden där han kanske inte riktigt slagit igenom även om han långt ifrån gjort bort sig. Kanske kommer det definitiva genombrottet nu?

Lämna ett svar